Juwelfruit

Over ons

foto

Tereykenstraat 9
3800 Zepperen
www.juwel-fruit.be 

Juwel Fruit

Juwel Fruit ligt in Tereycken, een gehucht van Zepperen dat op zijn beurt een deelgemeente van Sint-Truiden is. Gunther nam het bedrijf over van zijn ouders Roger en Hilda. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het telen van aardbeien. Om zo lang mogelijk aardbeien te kunnen aanbieden, worden deze op verschillende manieren geteeld. Dit in zowel serres, plastieken kappen en in open lucht, allemaal op substraat op hoogte. De nieuwe aardbeiplanten worden hier op een moderne manier gekweekt, op een eigen trayveld met gietwagens. Het overtollige water van het bedrijf wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt. Ook het regenwater wordt zoveel mogelijk opgevangen. De geplukte aardbeien komen dagvers in het aardbeienautomaat voor thuisverkoop terecht, en worden naar de veiling gebracht.

Juwel Fruithof

Naast aardbeien telen Gunther en Gilian ook appels en peren. Voorts baten ze ook een vakantiewoning uit, Juwel Fruithof. Juwel Fruithof sluit nauw aan bij het fiets- en wandelroutenetwerk.  

Rondleiding

Er worden rondleidingen gegeven op het bedrijf en je krijgt op verschillende plaatsen uitleg over de teelt en de verzorging van aardbeien. Ook de nuttige insecten zullen worden tentoongesteld.

Wist je dat de kwaliteit van aardbeien mede bepaald wordt door de bestuiving, dit van zowel hommels als eigen bijen?